fbpx

DIY: maak het cadeau zelf persoonlijk met leerverf

Neon leerverf van Tarrago

Acht jaar geleden startte ik mijn bedrijf Owned by. De naam bedacht ik omdat ik wilde dat het cadeau (of het nu voor jezelf was of iemand anders) écht van, voor of/en door jou gekozen zou zijn.

En daar ga ik dit jaar nog een stapje extra in doen in verband met mijn jublieumviering voor dit jaar. Ik laat jou namelijk het werk doen. Oké ik maak het product en jij gaat zelf aan de slag wat betreft de personalisatie met leerverf. Want hoogstwaarschijnlijk ben je zelf ook heel creatief of hou je minimaal van een uitdaging…

 

Gebruik leerverf van Tarrago om je eigen cadeau te personaliseren

Om écht iets te maken wat helemaal bij jou past is een blanco canvas het ultieme startpunt van creativiteit. Je kiest zelf een type afbeelding (ga je voor strak abstract, uit de losse pols, een strakke lijnen spel of tekst). Maar hoe begin je? Dat ga ik hieronder beantwoorden.

Voor een DIY project kies een je cadeau, misschien eentje voor jezelf, maar het kan ook voor iemand anders. Misschien is het perfecte cadeau voor Vaderdag, Moederdag, een verjaardag, afscheid of jubileum.

Het blanco canvas

Je vraagt je misschien af: Kan ik elk item kiezen?

Het mooiste resultaat krijg je op zo glad mogelijk wit leer en dat zijn de producten waarbij je kan kiezen uit de 28 verschillende kleuren. Ik heb ze in mijn webshop voor de maand april aangemerkt als “ook als DIY’ zodat je makkelijk kan zien welke items dat zijn. Wil je op het vintage leer verven? Dat kan ook, alleen het resultaat is heel anders vanwege de grovere structuur en de donker ondergrond.

Je eigen creatie

Je hebt je cadeau uitgekozen, en nu! Ik vind dit altijd het lastigste, want wat ga je erop zetten. Misschien wist je het meteen toen je mijn eerste post over dit DIY-project zag, maar misschien ben je net zo blanco als het cadeau.

Je denkt zelfs “Ik ben helemaal niet creatief” In deze post ga ik je inspiratie te geven, want het kan graffiti geïnspireerde kunst worden, strakke lijnen of een quote.

En wat als je niet kan tekenen? Door gebruik te maken van carbonpapier kan je ook tekeningen overtrekken. Je zou in het ontwerpprogramma van Canva een tekening kunnen maken met allemaal losse onderdelen, deze uitprinten en overtrekken. Of een tekening of afbeelding uit een tijdschrift kunnen halen. Maar let op, als je eenmaal dit (gratis) programma ontdekt heb ben je verslaafd. Op deze manier kan je ook een tekst maken, uitprinten, met carbonpapier overtrekken en naschilderen.

En ten slotte: Abstracte kunst is ook kunst. Zo uit de losse pols of het gewoon je kinderen laten doen.

Kleuren leerverf kiezen

Hoe kies je de kleuren verf uit? Je kiest een kleurencombinatie die bij jou of de ontvanger past. Aangezien je het beste een wit canvas kan kiezen voor het mooiste effect scheelt het heel veel keuzes wat betreft het cadeau zelf. Maar hoe kies je nu de kleuren uit al die kleuren van Tarrago? Hier wat tips:

Haal staaltjes bij de bouwmarkt of kijk op Pinterest voor inspiratie, koop 3 Tarrago mengkleuren, zwart en wit en kijk op de Tarrago website hoe je je favoriete ral kleuren kan mengen. 

Of het leer makkelijk te verven is? Ik ga het leer voor je voorbehandelen met een soort ontvetter. Zo blijft het leer beter zitten. Nabehandeling kan op twee manieren: met een matte finisher of een glanzende finisher. Het kan zijn dat er 2 of 3 lagen nodig zijn om het gedekt te krijgen.

Hou je verf over? Koop dan een softner erbij om de verf te verdunnen, want je kan deze verf ook op een canvas tas of denimjack gebruiken.

Nu heb ik je laten kennismaken met een tof DIY project (die misschien wel een hobby zou kunnen worden). Want naast Owned by cadeaus kan je ook andere leren (en canvas en denim) items verven. Ik heb er al een aantal sneakers mee van kleur voorzien. En dat kan natuurlijk ook met een leren jackje.

Ik hoop dat ik wat antwoord heb kunnen geven op vragen. Zo niet, stel ze dan hier dan door een mail te sturen naar linda@ownedby.nl. Ik ben benieuwd of je binnenkort een DIY project begint.

Misschien denk je “mwhaaa dat is niks voor mij, maar zo’n Owned by one items vind ik wel leuk om te kopen”, nog antwoord op de vraag: “Kan jij dit niet voor me doen?” Nee dit is een echt DIY project, maaaaar ik ben bezig met een eigen collectie die ook doormiddel van de verf echt unieke items worden, maar daar hoor je na de zomer meer over.

Neon leerverf van Tarrago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

window.lintrk('track', { conversion_id: 14351098 });
× Kan ik je helpen?