Hier vind je de meest gestelde vragen die ik vaak krijg naar aanleiding van mijn producten.
Veel vragen gaan over het personaliseren.

Levertijd:

Wat is de levertijd van de producten van Owned by?

De levertijd verschilt per product. Ik maak de producten is volgorde van gewenste levertijd. Ik maak elke product speciaal voor jou en heb geen voorraden. Op de productpagina staat bij eigenschappen de geschatte productietijd. Hou rekening met gemiddeld 5 werkdagen. Mijn werkdagen zijn dinsdag t/m donderdag en zaterdag. Bestel je je product op vrijdagmiddag? Dan ga ik er dinsdag mee aan de slag. Ik maak voornamelijk cadeaus en de productietijd hangt ook af van de hoeveelheid bestellingen om dat moment.

Let op: staat er geen gewenste levertijd bij je bestelling dan kan het dus misschien iets langer duren dan de geschatte productietijd. Ik probeer altijd mijn best te doen je product zo snel mogelijk te leveren.

Mijn bestelling is een cadeau. Hoe weet ik of het op tijd geleverd wordt?

Is je bestelling een cadeau? Geef dan altijd aan wat de uiterlijk ontvangst datum moet zijn. Ook als het binnen de aangegeven productietijd op de productpagina staat. Wil je weten of een bepaalde leverdatum nog mogelijk is? Stuur dan een mail naar linda@ownedby.nl. Bestel je het ruim op tijd, dan kan het zijn dat je product vlak voor je gewenste levertijd wordt verstuurd als er veel cadeaus voor die tijd geleverd moeten worden.

Er is ook nog een mogelijk om je cadeau op te halen in Bussum.

Hoe worden de producten verzonden?

Je bestelling wordt met PostNL verstuurd. Je krijgt een melding als je pakket is verstuurd. Ze leveren in de meeste gevallen de volgende dag. Op het moment van versturen ontvang je een mail met een Track&Trace code.

Zorg er wel altijd voor dat het verzendadres klopt.

Hoe wordt mijn bestelling verpakt?

Elke bestelling wordt als een cadeau verpakt. Of het nu iets voor jezelf is of voor een ander. Het gaat in een kartonnen doosje met een onderhoudskaartje. Ook komt er een sticker met naam op de voorkant.

Ik laat het doosje altijd open zodat je zelf ook kan kijken hoe het geworden is voordat je het weggeeft.

Kunnen er meerdere cadeaus in één cadeaudoos?

Ja dat kan zeker. Geef dat aan bij opmerkingen als je af rekent.

Kan ik een cadeau rechtstreeks naar de ontvanger laten sturen door jou?

Dat is mogelijk. Je geeft dan het verzendadres van de ontvanger op i.p.v. die van jezelf. Ik verstuur geen facturen of pakbonnen mee. Ik richt het kaartje aan de ontvanger. Dus wil je nog een speciale tekst dan kan ik die voor je opschrijven. Vermeld deze dan bij opmerkingen als je betaalt.

Materialen:

Welke materialen worden er gebruikt?

Leer: Ik gebruik dik maar soepel mat rundleer wat geproduceerd en over is van andere merken. Er wordt dus niks voor mij gelooid en gemaakt. Elke huid is anders en heeft een vintage look met hier en daar een klein litteken. Soms kan de kleur afwijken van de voorbeelden in de webshop.

Daarnaast gebruik ik splitriem/tuigleer voor de hengsels, camerariemen en sleutelhangers. Dit leer is ongeveer 2 mm dik.

Voering: De voering is van katoen en is sterk en stevig. Dit voorkomt dat het scheurt tijdens het gebruik.

Ritsen: De metalen ritsen zijn van YKK. Dit zijn de beste ritsen van de wereld. Deze zijn sterk genoeg voor lederen tassen.

Fournituren: De fournituren komen van verschillende leveranciers.

Hoe worden de producten afgewerkt?

De producten van Owned by zijn herkenbaar aan een ruw onafgewerkt en een netjes afgewerkt randje.

Personalisatie:

Wat zijn de personalisatie mogelijkheden qua tekst?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je persoonlijke tekst op het producten te zetten.

3D: de grote 3D letters worden vanaf de achterkant in het leer geperst. Dit proces duurt 2 dagen. De letters zijn 4 cm hoog.

Gelaserde letters: Met een laser wordt de gewenste tekst in het leer gebrand. Je kan kiezen uit 3 verschillende lettertypes en tekens, namelijk strak, handgeschreven en klassiek. De grote van de letter wordt aangepast aan het formaat van het product. Heb je daarin speciale wensen? Laat het dan weten bij opmerkingen.

Gestanste letters: De letters worden met slagstempels in het leer geslagen. Deze techniek wordt alleen gebruikt in het tuigleer/splitriem. Deze letters bestaan alleen uit hoofdletters gevat geen tekens en is er maar in 1 formaat.

LET OP: Zorg dat de spelling van je opgegeven tekst klopt. Ik ben niet verantwoordelijk voor verkeerd opgegeven teksten.

Ik weet niet zeker of mijn tekst past?

Stuur me even een mail met het product dat je wilt bestellen en de gewenste tekst. Dan kan ik kijken of het past. Heb je speciale wensen qua lettertype dan hoor ik het ook. Je kan ook een eigen tekstbestand maken en doorsturen.

Ik kom er niet uit op de website. Kan ik de bestelling ook via de mail doorgeven?

Omdat ik alles in mijn eentje maak doe ik dit liever niet. Dit betekent namelijk dat ik alles handmatig moet invoeren en nakijken. Hierdoor kan ik in tijdnood komen. Weet je niet hoe je iets in moet voeren? Stuur me dan je gewenste tekst door en ik zal je helpen dit op de juist manier in te vullen. Mocht blijken dat er een optie mist op de productpagina dan zal ik die zo snel mogelijk toevoegen. We kunnen ook nog telefonisch overleggen als het nodig is.

Ik kan me geen voorstelling maken hoe het eruit komt te zien. Kan je een voorbeeld maken?

Ik maak dan niet het product zelf, maar op een klein stukje leer. In het geval van een logo kan ik een proef logo maken. Een proefje met de 3D letters kan ook, maar dat duurt een aantal dagen. Ik stuur je dan een foto als het klaar is.

Welke kleuren combinaties zijn er mogelijk?

Elke product kan naar wens worden samengesteld qua kleur. Dat betekent dat er tientallen verschillende kleuren combinaties mogelijk zijn.

Leer: Je kan kiezen uit 4 verschillende kleuren leer, namelijk zwart, cognac, grijs en donkerbruin.

Garen: Kiest je gewenste kleur stiksel. Je kan deze in dezelfde kleur als het leer kiezen of juist in een contrast kleur. Er is keuze uit 5 verschillende kleuren, namelijk zwart, cognac, grijs, donkerbruine en beige.

Fournituren: Er zijn 4 verschillende kleuren fournituren: zilver, zwart zilver (gunmetal), goud en antiek goud.

Ritsen: Kies het metaal die past bij de fournituren. De stof aan de rits kan ik dezelfde kleur als het leer zijn, maar een contrast kleur kan ook. Kies uit zwart, cognac of lever (past mooi bij grijs en donkerbruin).

Voering:  Kies uit 5 verschillende kleuren voeringen: zwart, cognac, licht bruin, beige en taupe.

Wat als ik niet weet welke kleuren combinatie het mooiste is?

Op de pagina INSPIRATIE staan heel wat voorbeelden van klantenbestellingen. Misschien staat hier een combinatie tussen die je aanspreekt. Je kan ook de SAMPLE BOX bestellen. Daarin zitten kleine samples leer, garen, fournituren, ritsen en voering in. Dan kan je live kijken hoe een combinatie er uit ziet.

Ik zie zo veel en heb geen idee waar ik moet beginnen!

Ideeën nodig? Kijk op de pagina INSPIRATIE voor de mogelijkheden qua tekst en kleuren combinaties. Ik maak van bijna alle bestellingen foto’s, dus heb je een voorbeeld van een bepaalde kleuren combinatie of tekst nodig, stuur dan een mail naar info@ownedby.nl

Product op maat

Ik maak geen producten op maat. Mijn collectie is wel te aan te passen met extra vaste opties of door opties weg te laten. Wil je iets naar wens laten maken? Neem dan contact op de Schoenmakerij van mijn vriend waar ik in de kelder zit.

Notitieboek vulling:

Past elke notitieboek in de Owned by hoes?

Helaas verschillen de afmetingen van een A5 en A4 per merk en leverancier. Dit komt met name door de kaft. Ik heb altijd voldoende navulling op voorraad dus je kan je navulling altijd bij mij bestellen als je deze niet in de winkel kan vinden.

Waar kan ik navullingen voor de hoezen kopen?

Standaard wordt je notitieboek met inhoud geleverd. Als je wilt kan je meteen extra navullingen bijbestellen. Achteraf is dit ook nog mogelijk, maar dan worden er nog verzendkosten gerekend.

Betaalmogelijkheden:

Welke betaalmogelijkheden zijn er ?

Je kan via PayPal, iDeal en overmaking betalen. In het laatste geval maak ik je product pas als het geld gestort is. Er is dus alleen vooraf betalen mogelijk.

Verzorging

Hoe verzorg ik het leer?

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je product adviseer ik je het leer te verzorgen met een speciale crème voor jassen/tassen en meubelen. In de meeste gevallen voldoet een kleurloze crème. Gebruik geen schoenpoets, want dat geeft af. Ik gebruik de crème van Famaco. Deze kan je ook altijd bij mij bestellen.

De hengsels, camerariemen en sleutelhangers verzorg je met een leerolie.

Ruilen en retourneren

Kan ik mijn cadeau achteraf nog ruilen of retourneren?

Gepersonaliseerde items kunnen helaas niet meer geruild of retourneert worden. Staat er geen naam op, dan kan ik in overleg het item nog retour nemen. De uitzondering daarin zijn de tassen. Deze kunnen ook niet meer geruild of geretourneerd worden. Twijfel je in het laatste geval bij het aanschaffen. Kom dan langs in Bussum en dan laat ik je de verschillende mogelijkheden zien.

Relatie- en Personeelsgeschenken

Waarom betaal ik extra voor het uploaden van een logo?

Logo’s moet ik bewerken voordat ik ze kan laseren. Vaak moet ik meerdere proefjes maken voordat het eindresultaat goed is. Je betaalt daarom extra.

Kan ik ook grotere hoeveelheden bestellen?

Ja dan kan. Ik maak veel relatiegeschenken, zelfs wel tot 100 stuks per item. Deze moeten dan wel minimaal 4 weken van tevoren besteld worden. Is het voor de feestdagen. Begin dan in oktober al te vragen naar de mogelijkheden.

Is het mogelijk om dan een voorbeeld te bestellen?

Ik kan zeker een voorbeeld maken. Voor dit voorbeeld betaal je dan de gewone prijs zoals het in de webshop staat. Is het voorbeeld niet naar wens dan kan het, mits er geen naam of logo op staat retour gestuurd worden.

Hoe plaats ik een grote bestelling?

Bestellingen tot 10 stuks graag via de website bestellen. Als je een logo wilt dan hoef je deze maar eenmalig te uploaden en te betalen. Lukt dit niet dan kan je een mail sturen en dan maak ik een aparte factuur. Ook als het meer dan 10 stuks wordt. Kijk op de website op de desbetreffende productpagina welke personalisatie mogelijkheden er zijn en geef deze en het factuur/verzendadres door.

Kan ik ook een persoonlijk kerstgeschenk voor mijn relaties of personeel laten maken?

Heel leuk dat je iets persoonlijks wilt geven! Lees daarvoor ook de vorige vragen door. Wil je het in november of december geven hou dan wel rekening mee met een langere levertijd dan 4 weken voor grotere hoeveelheden dan 20 stuks. Ik adviseer je dan alvast in oktober te informeren naar de mogelijkheden.

Meer weten over mogelijkheden?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor relatiegeschenken? Stuur dan een mailtje met je vraag naar info@ownedby.nl of maak een afspraak in mijn atelier in Bussum.

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.