fbpx

Hoe creëer je een tijdloze en duurzame werkplek

Je werkplek is een belangrijke plek omdat je er een groot deel van de dag bent. Het is dus ook belangrijk dat alles een vast plek heeft en dat je gestructureerd kan werken. Daarnaast moet het een fijne en inspirerende plek zijn. Of dit nu een plek aan de eettafel is, een flexplek, een tafel in een koffietentje, een bouwplaats of een kantoor op de Zuid-As. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat ik het overzichtelijk kan houden. Ik ben namelijk nogal een chaoot, heb een creatief brein en moet daarom alles in het zicht hebben om gestructureerd te kunnen werken.

Naast dat je werkplek ‘essentials’ functioneel moeten zijn, is het ook belangrijk dat iets lang meegaat. Door voor het materiaal leer voor de persoonlijke cadeaus te kiezen kies ik voor duurzaam. Natuurlijk zijn hier de meningen over verdeelt en dat gaat met name over het ‘ontstaan’ van leer en het leed wat dieren wordt aan gedaan. Maar het staat wel vast dat leer langer mooi blijft. En zeker als je het voor iets koopt dat je heel lang bewaard en gebruikt.

En omdat je iets koopt (of krijgt) wat lang meegaat kijk ik niet naar trends en modekleuren. Ik vind het belangrijk dat alle items dan ook tijdloos zijn qua uitstraling. Dat is ook de reden dat ik standaard basiskleuren heb. Zo passen alle items bij jou, niet alleen nu maar ook over 5 of 10 jaar.

Naast leer vind ik hout en papier ook prachtige materialen. Zeker als ze op een tijdloze manier worden gebruikt. Ik vind het “the prefect match’ van natuurlijke materialen. Ik heb zelf veel leren en vintage houten meubels van ontwerpen die al járen hetzelfde zijn. Vaak zijn ze niet goedkoop, maar via marktplaats of tijdens een Sale weet ik toch soms weer een mooi exemplaar op de kop te tikken. Mijn laatste aanwinst is een leren stoel van Label, de Hidde. Een ontwerp dat al jaren hetzelfde is (fits and sits like a glove), van leer wat elke keer mooier wordt. Ik weet dat, omdat ik al meer dan 10 jaar fan ben van het ontwerp en ik er zeker nog 10 jaar plezier van ga hebben. Het is het geld dan ook dubbel en dwars waard. Goedkoop is vaak dan ook duurkoop…

Het enige wat je moet doen is ervoor te zorgen. Het is net je eigen huid. Leer wordt gevoed door diverse wassoorten en sprays en hout behandel je met olie.

Voor Owned by kies ik er ook voor dat ik geen voorraden van producten heb. Ik gebruik alleen materiaal als een bestelling is. Op die manier heb ik weinig afval en koop ik ook niet groot in.

Eindconclusie: kies voor tijdloos design en materialen die lang meegaan.

Groet, Linda

Wist je dat je bij mij ook onderhoudsmiddelen kunt kopen voor leer? Zo blijven je Owned by cadeaus én je leren schoenen, jassen en tassen langer mooi en verzorgd.

ONDERHOUDSMIDDELEN voor LEER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

window.lintrk('track', { conversion_id: 14351098 });
× Kan ik je helpen?