fbpx

ONTMOET DE MAKER deel 1

In maart was er een Instagram challenge: March meet the maker. Doormiddel van een vraag per dag leerde je zo de makers achter creatieve ondernemingen kennen. Wil je weten wat ik o.a. geantwoord heb? Dat lees je in dit BLOG…

Wie ben ik

Ik plaatste deze foto op Instagram die genomen was tijdens een Obstakel Run. Eigenlijk is die foto een façade. Ik ben juist helemaal niet sportief. Daarom ben ik des te trotser dat ik dit soort dingen juist wel doe. Dat zegt eigenlijk al veel over wie ik ben. Mijn motto “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” geeft aan dat ik uitdagingen niet uit de weg ga. Ik zeg niet snel nee tegen iets of ik vind het gewoon niet leuk om te doen. En ik laat me zeker niet dwingen, maar ga graag uit mijn comfort zone. 

Ik begin soms aan dingen waarvan ik totaal niet weet hoe het eindigt, maar improvisatie is mijn sterke kant dus ik red me er (meestal) wel uit. Ik ben niet iemand van de theorie, maar de praktijk. Vind het heerlijk om met mijn handen te werken en creatief te zijn en zo dingen te ontdekken. 

Iets meer achtergrond info: Geboren in de kop van Noord Holland (Nieuwe Niedorp) in 1976 en via Amsterdam in Amersfoort belandt toen ik samen ging wonen met mijn huidige vriend. Ik heb als opleiding een jaar Grafisch Lyceum gedaan en ben daarna naar het Nimeto gegaan. Dat is een creatieve opleiding om o.a. etaleur te worden. Via wat verkoop/management in de Retail uiteindelijk Visual Merchandiser geworden bij Steps, Sportsword en Tommy Hilfiger/Calvin Klein. In 2015 parttime Owned by begonnen en sinds augustus 2018 fulltime ondernemer.

Hoe ben ik mijn onderneming gestart

Dit weet je misschien wel want dit heb ik al eens in een eerder blog verteld. Kort verhaal lang: Ik maakte tijdens een vakantie in oktober 2014 een tas en later een notitieboek met een eigen tekst doormidden van de grote 3D letters. Toen een buurvriendin deze op haar Instagram poste ontving ik gelijk berichten van een aantal webshops. Ik begon mijn bedrijf na een bijeenkomst van de KvK, zonder echt voorbereid te zijn op het ondernemerschap of bedrijfsplan.

Het verhaal achter de naam van mijn onderneming

Ik wilde iets persoonlijks dat paste bij mijn producten. Omdat je naam op de achterkant komt te staan is het producten echt van jou. Ik bedacht dus al snel Owned by, wat “eigendom van, in bezit van” betekent.

 

Hoe heb ik het ondernemen aangeleerd 

Het is heel veel proberen, gewoon doen, niet te veel nadenken. En dat vol overgave en enthousiasme. Vallen en opstaan en gewoon weer doorgaan. Je kan altijd nog stoppen als het niet lukt… Iedereen doet dit op z’n eigen manier.
En veel webinars volgen! Hier een paar tips: @houseoftax van Kim de Jong voor Belastingtips. @thesocialgoodgirl van Amber van Leeuwen en @clairevbavel voor Instagramtips. @pamdosal van En las Nubes als kickstarter voor mijn producten op Instagram, @canvaslabnl als businescoach. @shefactory voor de Masterclass Marketing (en mijn nieuwe website!). En zo vergeet ik er vast nog een paar.. Boeken lezen zoals Instaproof, #Grammie en Babe you got this. En dan nog mijn partner, die zakelijker is dat ik. Ook mijn vorige baan bij Tommy Hilfiger heeft mij veel kennis over Retail gebracht. Oh en Facebook groepen zoals Ambitieuze Meisjes, Je eigen webshop?!, Liefde voor Instagram, Lifestyle Business Club, Business Babes NL, The Goaldiggers Club. Die helpen ook! ⠀
Ondernemen is alleen voor mensen die een beetje lef hebben en niet bang zijn om te falen.. Mocht je twijfelen…begin klein met iets waar je echt achter staat! 

Het assortiment

Deze is van 8 producten, 4 jaar geleden, door aanvragen van klanten gegroeid naar ruim 50. Ik begon alleen met zwart, maar ook die opties zijn uitgebreid: 4 kleuren leer, 5 kleuren garen, 6 kleuren voeringen, 11 verschillende ritsen en 4 kleuren hengsels. Er zijn dus heel veel combinatie mogelijkheden. Werk en vrije tijd staat centraal in mijn assortiment. Van notitieboekjes, visitekaarthoesje, schrijfmappen, laptophoezen en tassen voor op kantoor tot paspoorthoezen, zonnebrilhoezen, camerariemen, make-uptasjes en reistassen voor op reis. En dat alles gepersonaliseerd met een eigen tekst en naam. Het zijn daarom leuke cadeau’s om te geven! Nieuwsgierig geworden naar het assortiment?

Naar de webshop

Volgende keer deel 2 van deze challenge, met o.a. vragen als Hoe werk ik duurzaam en De minder mooie kanten van het ondernemen.

Misschien heb jij wel een vraag voor mij, omdat je nieuwsgierig bent naar een onderdeel van mijn bedrijf. Of wil je iets persoonlijks van me weten. Ik beantwoord deze vraag natuurlijk graag in het volgende deel!

STEL MIJ EEN VRAAG

Een reactie op “ONTMOET DE MAKER deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *