fbpx

Hoe ontwerp je je eigen tas…

Ja, hoe ontwerp je nu je eigen tas? Het klinkt leuk, maar waar moet je dan op letten? In dit blog bereid ik je alvast voor op de vragen die ik o.a. ga stellen als je bij mij een afspraak maakt om een tas op maat te laten maken…

Formaat

Wil je een tas voor speciale gelegenheden of moet hij elke dag mee naar je werk. Wat wil je er in kwijt: je belangrijkste spullen zoals sleutels, portemonnee en telefoon. Of heb je nog twee brillen, een notitieboek en je lunch die er bij in moeten. Hoe groot moet dus de tas worden?

Type tas

Dit is het moeilijkste van alle keuzes of juist wel heel makkelijk… Er bestaan natuurlijk duizenden verschillende type tassen, die allemaal een andere vorm en uitstraling hebben. Kijk op Pinterest of Google naar verschillende vormen. Bewaar deze foto’s op je telefoon of Pinboard om deze mij te kunnen laten zien.

Leer

Het type leer is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van de tas, maar het doet ook wat met de vorm. Kies je voor soepel leer, dan krijgt je tas een nonchalante uitstraling. Kies je voor een dikker en stugger leer, dan wordt hij iets strakker. Ook de structuur is essentieel: wil je glad, met nerf of vintage leer?

Hengsels

Wat voor type hengsel wil je en hoe wil je ‘m dragen. Als handtas, schoudertas of crossbody? Of wil je juist dat de tas of meerdere manier gedragen kan worden? Belangrijk is ook waar de hengsels vastgezet worden. Dit kan aan de zijkant, voor en achterkant of bovenkant.

Sluiting

Hoe wil je dat de tas sluit: Met een flap (met of zonder drukknopen of magneten), met een rits, een beugel (dokterstas) of een koord (bucketbag). Kies je voor een flap? Hoe groot moet deze dan worden en welke vorm?

Fournituren

De ene tas is heeft bijna geen fournituren, de andere juist weer heel veel. Dat kunnen ringen, ritsen, sluitingen of musketonhaken zijn. Die kunnen in verschillende kleuren toegevoegd worden: zilver (mat of glanzend) of goud (antiek of glanzend)

Afwerking

Wordt het een tas voor nette gelegenheden of mag het wel wat nonchalants en stoers hebben? De afwerking van de naden heeft invloed of het uiterlijk van de tas. Kies je voor allemaal omgeboekte naden of niet. Het kan ook een combinatie zijn.

Buitenvakken

Wil je vakken aan de buitenkant. Hoeveel, waar en hoe groot? Met rits of zonder…

Voering

Wil je de voering in de kleur van de tas of een andere kleur? Een lichte voering is handiger, omdat je dan beter in de tas kan kijken.

Binnenvakken

Wil je alles een vast plek geven of vind je een extra vakje voor je sleutels en portemonnee genoeg? Moeten er ritsen in of niet.

Aan de hand van al deze keuzes vormt zich vanzelf een tas. Tussendoor maak ik aantekeningen en schetsen. Daarna ga ik de prijs berekenen. Daarbij kijk ik naar de materiaalkosten en de hoeveelheid uren die ik er in ga stoppen. Hoe meer vakken, ritsen en stiksels, hoe duurder de tas qua uren werk. Ik stuur dezelfde week een offerte en een uiteindelijke schets.

Je hebt nu in ieder geval iets om over na te denken. Pinterest is het perfecte platform om inspiratie te zoeken wat betreft tassen. Maak een Pinboard aan of download de afbeelding om mij te laten zien wat je in gedachte hebt. Misschien zijn het details of gaat het meer om de vorm.

Wil je een tas op maat of een Owned by tas laten maken en personaliseren? Maak dan een afspraak in Bussum via onderstaande button.

 

ik wil afspraak maken om een eigen tas te laten ontwerpen Een Owned by collectie tas personaliseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *