Mijn nieuwe atelier in Bussum

Nadat ik besloten had dat ik Owned by fulltime ging voortzetten, wist ik ook dat ik dat offline wilde doen. Ik wilde mensen ontmoeten in mijn eigen winkel en atelier. En ik wist ook al waar ik dit atelier/winkel ging beginnen. Namelijk in de kelder van het bedrijf van mijn vriend Michel bij Schoenmakerij Super Largo aan het Julianaplein in Bussum. De Schoenmakerij bestaat al 60 jaar en was van Michels opa. Niet helemaal toevallig dat ik met leer begon te werken…lees daarvoor ook mijn blog hoe Owned by begon

Voor het atelier en de verbouwing van de Schoenmakerij begon ik met een pinboard op Pinterest en verzamelde allerlei beelden van de sfeer die ik wilde.

We begonnen eerst met het aanzicht van de pui. Die was geel met blauw. We hebben de muren wit en de kozijnen zwart geschilderd. De deur werd afgeschuurd en in de originele houtkleur geschilderd. Toen begonnen we met de etalage. Tijdens het slopen van de podia kwamen we er achter dat er een souterrain raam onder het grote raam zat en dat er voorheen een gat naar de souterrain gezeten had. Én kwamen we betonnen vensterbanken en muren tegen! Het pand is een historisch gebouw en stamt uit het jaar 1927. Het is gebouwd door een architect die aangesloten was bij de Amsterdamse School. Ze noemen het gebouw “De billen van Bussum”. Helemaal onze stijl! We wilde het winkel gedeelte in ere herstellen en begonnen met de doorbraak naar beneden. Het was een werk om dit voor elkaar te krijgen, maar nu kijk je vanuit de etalage naar beneden én heb ik daglicht.

In de Schoenmakerij zelf hebben we het interieur aangepast en de trap naar beneden vernieuwd. Dat was het meeste werk. Men had namelijk van gips, papier en kippengaas een grot nagemaakt. Denk aan een groot terrarium voor slangen in de dierentuin. Hier kwam alleen al 4 m2 aan pui vandaan. We hadden ook geen idee hoe we dit moesten afwerken…. Uiteindelijk hebben we het grof gestuukt en er met steenstrips een stenen muur van gemaakt. De trap was bekleden met oud tapijt. Daar hebben we houten treden op geschroefd. Zonder de hulp van al onze ouders hadden we dit niet kunnen doen.

Toen konden we, eindelijk, aan de kelder beginnen. We moesten kasten, tapijt en een muur weg halen, maar wat daar onder vandaan kwam waren cadeautjes: Een oude stenen muur en een zwart betonnen vloer. Die laatste is weliswaar beschadigd, maar dat vind ik niet erg. Toen kon ik beginnen met inrichten. Met een paar grote kleden op de vloer en de IVAR kasten van IKEA was de basis gelegd. Ik hou van contrasten (lees daar meer over op de pagina “Owned by het verhaal”) dus dat is de perfecte combinatie.

Met mijn achtergrond als Visual Merchandiser richte ik mijn winkel gedeelte visueel aantrekkelijk en commercieel in. Toch blijf ik daarin veranderen naar aanleiding van hoe klanten beneden winkelen en de ruimte benutten. Komen ze in alle hoeken, bekijken ze alle producten? Daardoor staat de winkel nooit “stil”. Wil je weten hoe ik dit doe? Ik wil je met alle liefde tips en tricks geven voor jouw winkel.

Liefs, Linda

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *