fbpx

Handige planner in de webshop

Ik ben altijd al een fan geweest van doelen stellen, plannen, met de daarbij behorende planners, TO DO lijstjes en notitieboeken vol plannen en ideeën. Maar zonder goed plan is er geen eindresultaat. Dus gaan we duidelijke doelen stellen én plannen. Mijn businesscoach Heleen Moes helpt me daar al mee, maar tijdens de beurs ShowUP, die ik dit jaar bezocht, kreeg ik van Clen Verkleij de Purpuz planner. Gewoon om te proberen.

Kleine stukjes

Het idee is om 1 of meerdere doelen te stellen, deze in kleine stukjes te hakken en het einddoel daadwerkelijk te plannen per maand, per week en uiteindelijk per dag. Met elke maand twee pagina’s voor zelfreflectie zodat je weet waar je bij kunt sturen en waar je op moet letten. Verder kan je ‘m ook gewoon als agenda gebruiken. Van mij hadden de tijden ook vakjes mogen zijn die je kunt afvinken, maar voor nu negeer ik de tijden en maak er per dag mijn to do lijst in.

Deadline

Het verhaal van Clen sprak me al aan. Zelf zegt hij ook: “Als mijn leven fantastisch was gebleven was er nooit een Purpuz planner gekomen.” Hoe de planner werkt vind je op één van de eerste pagina’s. Er zijn 8 tools tot het behalen van je doel. Daarnaast heb je dus een overzichtelijke maandplanner, een weekplanner om je to do’s te bepalen, een dagdoel en een maandelijks check-in. Je kan zelfs je werkdoelen van je privédoelen scheiden. Achterin vind je een werkboek met alle benodigde planningstools. Je gaat werken met een mindmap om je dromen en doelen te visualiseren (ik hou ervan) en een Matrix om je dromen en doelen te ordenen (perfect voor het creatieve en chaotische brein van mij). En dan begin je met het doel in stappen te verdelen en er een tijd aan vast te maken. Dat creëert misschien een beetje druk met een deadline, maar anders blijf je maar dingen voor je uitschuiven…

Verkrijgbaar!

Zo heb ík de eerst stappen gezet om Owned by wat meer richting te geven en te ontdekken wat ik wil doen als ik later groot ben. Maar ik heb nog meer plannen en ideeën, dus voor mij stopt het doelen stellen niet aan het einde van het jaar 2017. Omdat ik fan van de Purpuz planner ben, is deze dan ook, beperkt, verkrijgbaar in mijn webshop!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *